Івано-Франківський Страйкбольний Клуб

Що потрібно для Страйкболу?

Що потрібно для Страйкболу?

Вік. Для серйозної гри в страйкбол ви повинні бути повнолітньою людиною, тобто досягти 18 років. Перш за все, це пов'язано з небезпекою отримання травм як від попадання кулькою, так і від ваших дій на полігоні. Адже, ніхто з дорослих членів команди не захоче брати на себе відповідальність за неповнолітнього члена команди.

Адекватність. Жодна команда не прийме психічно неврівноваженого бійця або бійця з агресивним характером. Така людина може влаштувати конфлікт під час гри або накоїти що-небудь неприємне, що в кращому випадку може підірвати авторитет команди, зіпсувати взаємини з іншими командами.

Здоров'я. Необхідно чітко для себе розуміти, чи зможеш ти витримати навантаження, які переносять люди на грі. Чи немає у тебе яких небудь хронічних хвороб або травм, що можуть бути перешкодою для участі в грі.

Захисні окуляри Без них грати в страйкбол НЕ МОЖНА, це обов'язковий атрибут страйкболістов. Будь-які травми від попаданням кулькою можна пережити, зазвичай все обходиться синцем, в самому гіршому випадку проб'є до крові, а от якщо не захищені очі, то їх можна просто втратити! До вибору окулярів потрібно поставитися вкрай серйозно, насамперед вибираючи міцні окуляри, здатні витримати удар кулею зі швидкістю 120-140 м / с з відстані до 3-х метрів. І тільки після цього потрібно звертати увагу на зручність, красу і т.п. Найпростіші окуляри коштують не дорожче 50 гривень, хороші якісні зручні окуляри з жовтими скельцями, які значно покращують видимість, роблячи все більш яскравим і чітким, коштують від 300 гривень. Є окуляри ще дорожчі, але це вже окуляри «з наворотами». Зазвичай вони від відомих і авторитетних фірм, можуть мати в комплекті футляр, чохол, змінні лінзи, маску, змінні дужки, накладки та інше.

Привід (зброя для страйкболу) Без нього, природньо, обійтися не можна. На перші кілька тренувань можна привід брати на прокат, щоб зрозуміти, наскільки цікавий вам буде страйкбол. Але надалі, звичайно ж, доведеться його купувати. Новий привід коштуватиме від 3000 гривень. При цьому привід б / у обійдеться від 1500-2500 гривень. Б/у в якійсь мірі купувати навіть краще, тому що на відміну від нового, який йде в базовій комплектації, в приводі б / у може бути вже встановлено мінімальний набір модернізацій: замінені пластмасові втулки на металеві, встановлена кращої якісті гумка хоп-апа, замінені шестерні, проводка, встановленна металева напрямна пружини з підшипником і т.п. Крім цього, б / у привід вже приробився і пристріляний. Якщо ви купуєте привід у перевіреної і надійної людини, то все вищеперелічене, практично, гарантовано.

Комплект уніформи Без нього, як і без зброї, страйкболом займатися не можна. Страйкбол гра командна, гравці повинні бути в однаковій формі. Деякі команди займаються моделюванням підрозділів іноземних держав, при цьому замовляють оригінальну форму та екіпіровку. В такому випадку форма може обійтися дуже дорого. Вихід можна знайти вступивши в команду, яка або не моделює якийсь військовий підрозділ, або моделює українські підрозділи, тоді форма обійдеться вам значно дешевше.

Берци або трекінгове взуття Переважно для гри в страйкбол беруть армійські черевики з високими берцями. На взутті економити не можна, адже найбільше під час ігор втомлюються ноги. Якість взуття грає одну з ключових ролей для бійця. Тому взуття треба підбирати ретельно, адже хороші берци захистять ваші ноги від травм, бруду і вогкості. Вартість простих берців - від 500 гривень, хороші і якісні коштують від 1500 гривень. Деякі гравці використовують трекінгове взуття. Вона, зазвичай, зручніше і легше, але вартість хороших трекінгових черевиків не мала.

Кульки Щоб було чим стріляти, потрібно купувати кульки. Пакет кульок може коштувати від 85 гивень залежно від фірми-виробника, обсягу закупівлі, продавця. Найкраще скидатися великій кількості людей і купувати велику партію куль, тоді вартість буде нижчою. У роздрібному продажі на даний момент кульки коштують 85-150 гривень за пакет. Залежно від ваги кульок в пакеті їх може бути від 3000 до 5000 штук. Витрата кульок визначається кожним гравцем самостійно, на це так само може впливати спосіб тренувань. Якщо взяти приблизно, то за одне активне тренування можна настріляти 500-1000 кульок, за приватну одноденну гру 1000-2000 кульок, за велику добову гру ще більше. Якщо приймати такий розрахунок, то в літній час - сезон великих ігор - буде потрібно купувати пакет куль кожен місяць або раз на півтора місяця.

a | b

Copyright © 2011-2024 | 27.04.2024 | Sitemap | Login